RADNA AKCIJA U MARINI UDRUŽENJA NAUTIČARA „STARI SLANKAMEN“

U subotu, 13. marta 2021. godine u Starom Slankamenu bilo je veoma živo.
Članovi Udruženja nautičara „Stari Slankamen“ iskoristili su prvi lep i sunčan dan posle niza hladnih, zimskih dana, da izvedu dobrovoljnu radnu akciju u kojoj su zamenjeni stari pontoni sa četiri nova.

Ovim je broj novih pontona povećan i sada imamo 68 metara potpuno novih pontona koji će u narednom periodu biti registrovani.

Imajući u vidu da smo u međuvremenu kupili još materijala, uz očekivani priliv sredstava od članarina, verujemo da ćemo do maja meseca u vodu spustiti još četiri nova pontona, a ako se realizuje inicijativa izneta posle današnje akcije, onda bi moglo da se desi da ceo prvi niz pontona bude zamenjen novim.

Naime, više članova udruženja u toku dana je predložilo da svi članovi udruženja doniraju po 30 evra kako bi se posao doveo do kraja.
Očekuje se odluka UO u vezi s tim u narednih nekoliko dana i članovi udruženja će biti obavešteni blagovremeno.
U međuvremenu očekujemo da u narednim danima budu povezane šetne staze duž novih pontona i da vezna mesta budu numerisana, kako bi posao u tom tehničkom smislu bio završen.

Članovi UO i NO žele da se zahvale svim dobrovoljcima koji su danas došli i pomogli da se čitav posao obavi za nešto oko dva sata. Šteta je što zbog korone nije bilo moguće da se okupi veće društvo i što restoran nije bio otvoren ali zajednička proslava će biti organizovana kad se za to steknu uslovi.

Hvala učesnicima današnje akcije i neka su nam na sreću i radost novi pontoni!

Lazar Đ. Stanojević